Gratis verzending vanaf €50,-

voor 16.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden

Bij de 1 ste bestelling een gratis stappenplan

Puistjes, mee-eters, ontstekingen of roodheid? Acné, wat kun je eraan doen?

Puistjes, mee-eters, ontstekingen of roodheid? Acné, wat kun je eraan doen?

Acne is ontzettend vervelend, het kan je onzeker maken en het doet soms zelfs pijn als die puisten echt gaan opspelen. Dit zijn de reden waarom ik in november 2023 mijn acne specialisatie heb gehaald. Ik wist wel dat er veel mensen rondlopen met acne, maar de hoeveelheid behandel aanvragen had ik niet verwacht. Ik zie nu zoveel tieners in de salon met dit irritante gedoe en ik ben blij dat ik ze kan helpen!

 

Ik ben op dit moment druk bezig met behandelplannen en ik merk dat iedereen super ongeduldig is om aan de slag te gaan en dat snap ik helemaal. Wie wil er nou niet meteen vanaf zijn? Maar helaas, acne is niet zomaar in twee maanden weg te toveren. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal om ervoor te zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat. We moeten niet alleen naar je huid en de juiste producten kijken, maar ook naar het grotere plaatje, zoals je levensstijl en voeding.

 

Hoe ontstaat acne nu eigenlijk? 

Acné ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waarin de talgklier zit. 

Vooral in de puberteit, wanneer je lijf vol hormonen zit, gaan die talgfabriekjes op je gezicht, rug en borst in overdrive. Ze maken te veel talg aan, wat zich opstapelt en de weg naar buiten blokkeert. Die opstoppingen worden mee-eters genoemd, en ze kunnen zwart of wit zijn. Maar er zit niet alleen talg in zo’n mee-eter, ook bacteriën en vetzuren. En als die talgklier dan openbarst, komen al die stoffen in je huid terecht, waardoor die gaat ontsteken en je pukkels en puistjes krijgt.

 

Dus, als je je huid bij mij laat reinigen, gaan we eerst die vervelende comedonen aanpakken. Die kunnen echt voor ontstekingen zorgen. Als je dat zo’n 1 of 2 keer per week doet, blijft het lekker onder controle. En met de juiste producten kun je ook voorkomen dat er nieuwe komen. Natuurlijk zijn er altijd van die dingen die het even erger kunnen maken, maar ik geef je wat handige tips om op teletten. 

 

Seizoensverandering

Wist je dat tijdens de winter het talg minder vloeibaar is door de kou? Dit komt omdat de koude, droge lucht de huid kan uitdrogen, wat het lichaam kan stimuleren om meer talg te produceren om de huid te hydrateren en te beschermen

 

Dat resulteert in meer ontstekingen. Vaak hoor ik dat acne minder wordt in de zomer, omdat het talg dan weer vloeibaarder is. Ook het bruine kleurtje in de zomer zorgt ervoor dat rode plekjes minder opvallen en daardoor ook minder lijken. Pas echt op met de zon. Belangrijk is dat je de juiste zonnecrème gebruikt die geen verstoppingen veroorzaakt.

 

Maar, let wel op, voor sommige mensen kan juist de zomer meer acne veroorzaken. Denk aan diegenen die reageren op bepaalde stoffen in zonnebrandcrèmes, of als ze hun huidverzorgingsroutine veranderen.

 

Behandeling

Het belangrijkste is om te realiseren dat wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor een ander werkt als het gaat om acnebehandeling. Iedereen heeft zo z’n eigen huid en reageert anders op verschillende behandelingen

 

Dus laten we samen op ontdekking gaan om te achterhalen wat de oorzaak van jouw puistjes is. Op die manier kunnen we de juiste behandeling en huidverzorging kiezen die het beste bij jou passen. Onthoud: er is geen one-size-fits-all oplossing, en het behandelproces zal voor iedereen anders zijn.

 

Tip! Kijk eerst voor de zekerheid of jouw verzekeraar de behandeling bij mij zal vergoeden. 

 

Maak nu een afspraak voor een intakegesprek.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Overige blogs

Aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van mooie aanbiedingen, leuke nieuwtjes en tips!

Gerelateerde berichten

Aanbiedingen ontvangen?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van mooie aanbiedingen, leuke nieuwtjes en tips!